MEMORIJALNI FOND OSMAN HASIĆ

Fond Osman HasicMeđunarodno udruženje "Interaktivne otvorene škole" Tuzla (MIOS) i gđa Merima Hasić, supruga preminulog g. Osmana Hasića, osnovali su Memorijalni fond za dodjelu Nagrade Osman Hasić, u njegovu čast kao jednog od istaknutih zagovornika naprednih ideja i pozitivnih društvenih promjena u oblasti obrazovanja, ljudskih prava i sloboda svakog čovjeka. Kao nastavnik tjelesnog odgoja i fizičke kulture, posebno se zanimao za unapređenje razvoja sporta i tjelesne kulture u našem gradu, promovišući ideju „Sport za sve" bez obzira na lične talente. U ovom duhu je inicirao osnivanje Školskih sportskih društava prvo u školama Simin Han i Požarnica, a kasnije i u školama Pazar, Husino, Mejdan i Solina.

Osman Hasić je bio istinski zagovornik razvoja pluralističkog civilnog društva u Tuzli i šire. Bio je jedan od osnivača Fondacije tuzlanske zajednice i utemeljitelj Međunarodnog udruženja "Interaktivne otvorene škole" MIOS Tuzla. Borio se predano za prava žena, raseljenih lica, naročito djece i mladih, i to posebno u periodu rata od 1992-1995. godine, kada je mirnim i nenasilnim pristupom doprinosio reintegraciji zajednica u istočnom predgrađu Tuzle

Nagrada Osman Hasić je prvi put dodjeljena u maju 2009. godine školskom sportskom društvu Speed Simin Han, koje je ocijenjeno kao najaktivnije i najuspješnije na II takmičenju Školskih sportskih društva, održano u maju 2009. godine u Požarnici.

Osnivanjem Memorijalnog fonda za nagradu Osman Hasić, Fondacija tuzlanske zajednice, MIOS Tuzla i gđa Merima Hasić, žele podstaknuti sve prijatelje Osmana Hasića, zainteresirane zaljubljenike zdravog, kreativnog i aktivnog načina života, te sve druge građane/ke koji/e cijene solidarnost, jednakopravnost i djelovanje pojedinca u korist cijelog društva, da podrže ovaj Fond i tako obezbjede dugoročno postojanje Nagrade Osman Hasić u Tuzli.

Memorijalna nagrada "Osman Hasić" je dodijeljena i za školsku 2010/2011. Priznanja ove školske godine su dobila dva školska sportska društva, a to su : ŠSD „Speed" JU OŠ Simin Han – područna škola Požarnica i ŠSD „Street Fighters" JU OŠ Pasci. Najbolja ŠSD su dobila priznanje i dvije statue "originalnu" i "kopiju", te simboličnu novčanu nagradu. Originalna statua je prijelaznog karaktera, dok kopija ostaje u trajnom posjedu škole. Najbolja ŠSD su proglašena na IX Obrazovnom forumu u decembru 2011. godine.

Uplatu za Memorijalni fond Osman Hasić možete izvršiti direktno na račune Fondacije tuzlanske zajednice ili lično putem blagajne.

Br. računa KM: 1321002007074926; Kod: NLB Tuzlanska banka dd Tuzla; Adresa banke: Maršala Tita 34, 75000 Tuzla

Br. računa (EUR):194 – 104 11082012-81; Kod: ProCredit Banka dd Sarajevo, Filijala Tuzla; Adresa banke: Džafer Mahala 29, 75 000 Tuzla

Br. računa (USD): 194 – 104 11082033-18; Kod: ProCredit Banka dd Sarajevo, Filijala Tuzla; Adresa banke: Džafer Mahala 29, 75 000 Tuzla

Svrha uplate: Uplata za Memorijalni fond Osman Hasić

Otvorite i Vi svoj Fond.......

KAKO?

Vlastiti fond sa jednokratnom ili redovnom godišnjom donacijom u iznosu od 2000KM mogu osnovati pojedinci, preduzeća ili grupe građana.

ZAŠTO?

Vlastiti fond Vam omogućava da podržite aktivnosti koje su iz vašeg polja interesovanja, te predstavlja odličnu priliku za promociju. Fond možete imenovati po vlastitim željama.

...JER

Tuzlanska fondacija Vam pomaže da na efikasan način podržite lokalne projekte.

 

Croatian Danish Dutch English French German Italian Turkish
Glavna kancelarija: Pozorišna 13, 75000 Tuzla Tel: + 387 35 362 830 Tel/Fax. + 387 35 362 831 e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
Copyright © 2012 Fondacija tuzlanske zajednice. Sva prava pridržana!
Dizajn stranice i tehnička izrada: Zejnil Jaganjac