Dobrodošli na premijeru filma o Mjesnoj zajednici Kiseljak

Čast i zadovoljstvo nam je pozvati vas na promociju rezultata uspješno realizovanih aktivnosti čije zasluge u potpunosti pripadaju mještanima tuzlanske mjesne zajednice Kiseljak. Tim povodom biti će upriličena i premijera filma „Ključ uspjeha je u aktivnim građanima“ koji pokazuje sam razvoj ove mjesne zajednice u godini na izmaku.

Ovaj, izuzetno značajan događaj za MZ Kiseljak realizovat će se u Čitaonici na Poljani (MZ Kiseljak) ove srijede, 28. decembra 2016. godine i to kroz nekoliko aktivnosti, od kojih prva počinje u 18:00 sati.

18:00 /// Prezentacija i puštanje u rad zvanične web stranice Lokalne grupe za razvoj Kiseljak
18:30 /// PREMIJERA | „Ključ uspjeha je u aktivnim građanima“ – film o razvoju MZ Kiseljak | Produkcija: Fondacija tuzlanske zajednice; režija: Damir Pirić
19:00 /// Dodjela nagrade za najbolje idejno rješenje logotipa Lokalne grupe za razvoj Kiseljak
19:15 /// Otvaranje izložbe fotografija „Anđeli“ | Fotograf: Vedad Čehajić
19:30 /// Koktel

Ovaj događaj će poslužiti kao idealna prilika da se okupe svi aktivisti, mještani, prijatelji i donatori kako bi proslavili itekako značajne rezultate posvećenog i predanog rada u zajednici. Događaj počinje tačno u 18:00 sati, dok su izjave za medije obezbijeđene za 17:45 sati.

Inače, Fondacija tuzlanske zajednice kroz program podrške razvoju zajednice podstiče građanski aktivizam  i podržava ideje i inicijative koje će doprinijeti poboljšanju uslova življenja i animirati građane da se uključe u razvoj zajednice. Osnovni cilj programa je unaprjeđenje i razvoj lokalnih zajednica u Tuzli, Kalesiji, Živinicama, Srebreniku i Lukavcu, kroz sufinansiranje projekata i inicijativa aktivnih građana za rješavanje zajedničkih problema, uz maksimalno korištenje svih raspoloživih lokalnih resursa i promociju saradnje između javnog, civilnog i poslovnog sektora.

Iskreno se nadamo da ćete prepoznati važnost ovakvih događaja koje iniciraju i u potpunosti realizuju aktivni građani našeg društva. 

opširnije >>

Svečano otvaranje Programa edukacije Fondacije Dogs Trust u TK

Od ove školske godine, predstavništvo Fondacije Dogs Trust širi podršku kroz otvaranje svog Programa edukacije za djecu i u Tuzlanskom kantonu. U povodu zvaničnog otvaranja ovog programa, bit će upriličen javni događaj  i to u Tuzlanskom tinejdžerskom centru – TTC “Telex”, u Tuzli, u utorak, 29.11.2016. godine od 12:00 do 14:00 sati.

U sklopu događaja, u velikom šatoru u obliku kućice za pse, bit će upriličene pokazne radionice za djecu koje će voditi obučeni edukatori Fondacije tuzlanske zajednice uz kolege iz Fondacije Dogs Trust.

Izjave za medije su planirane od 12:00 do 12:30, a mediji su dobrodošli da zabilježe i same radionice.

Kao što znate, ovaj program se već petu godinu uspješno provodi u Kantonu Sarajevo, treću godinu u Kantonu 10, te drugu godinu u regiji Zvornik i gradu Banja Luka. Edukacija djece je od velike važnosti za cijelu zajednicu jer ih uči o sigurnosti sa psima, ali i o potrebama te odgovornom vlasništvu pasa, čime se osigurava da se problem, kada jednom bude riješen, više ne ponovi.

Svako dobro

Fondacija tuzlanske zajednice
Fondacija „Dog Trust“

opširnije >>
Najnovije
Arhiva
2017
2016
2015