preloader__image

Postanite član/ica Kluba donatora Fondacije tuzlanske zajednice! Uplatom redovne godišnje donacije dugoročno pomažete razvoj zajednice koju volite.

Doniranje za zajednicu je dobra odluka koja će vam se višestruko vratiti

Ovdje smo zbog vas da bi vam pomogli u planiranju vašeg ulaganja u zajednicu. Postoji mnogo razloga da sarađujete sa nama i ovdje vam navodimo samo neke:

  • FTZ vam može pomoći da lakše usmjerite svoju donaciju u skladu sa vlastitim željama i potrebama vaše lokalne zajednice,
  • Vaša donacija će biti efikasna, jer će biti udružena s drugim donacijama, a podršku će dobiti projekti u najvećoj potrebi,
  • Čak i sa relativno malim donacijama doprinosite rješavanju velikih problema u zajednici,
  • Donacija koju napravite se priznaje fizičkim licima u iznosu od 0,5% prihoda ostvarenog u prethodnoj godini od samostalne djelatnosti.

Uključite se u naš Klub donatora

Fondacija tuzlanske zajednice nudi mogućnost pojedincima, porodicama ili grupama građana da sa jednokratnom ili redovnom godišnjom donacijom naprave promjenu u zajednici i tako se uključe u kreiranje boljih uslova življenja u tuzlanskoj regiji i cijeloj BiH.

Postoji više načina na koji možete investirati u budućnost svoje zajednice putem jednokratne ili redovne godišnje donacije:

  • Možete podržati jedan od udruženih fondova OVDJE
  • Možete podržati jedan od filantropskih fondova OVDJE
  • Možete podržati jedan konkretan projekat u zajednici
  • Putem neusmjerene donacije možete podržati rad FTZ OVDJE

Šema doniranja u Klubu donatora

Filantrop/Humanista – donacije preko 1.000,00 KM

Zlatni donator – donacje od 500,00 KM – 999,00 KM

Srebreni donator – donacije od 200,00 KM – 499,00 KM

Bronzani donator – donacije od 50,00 KM – 199,00 KM 

Postanite naš Prijatelj

Postanite Prijatelj Fondacije izdvajanjem redovne godišnje donacije u iznosu od 10,00-49,00 KM.  Ova će nam pomoći da održimo svoj rad dugoročno i tako nastavimo sa podrškom lokalnim projektima i civilnom sektoru u tuzlanskoj regiji.

Osnujte vlastiti filantropski fond

Jednokratnom donacijom ili redovnim godišnjim donacijama u periodu od najmanje tri godine, donatori mogu osnovati, odnosno “izgraditi” vlastiti fond, koji postaje operativan kada se dostigne potrebni minimum u iznosu od 2000 KM godišnje (minimalno 6.000,00 KM za tri godine).  Više o osnivanju fonda pogledajte OVDJE.

Savjesno rukovanje donacijama

Fondacija tuzlanske zajednice savjesno rukuje svim donacijama i redovno informiše donatore i javnost o distribuiranim sredstvima za lokalne projekte i organizacije. Ove informacije se redovno objavljuju u našimgodišnjim izvještajima i podliježu nezavisnoj finansijskoj revizorskoj kontroli na godišnjem nivou.

Fondacija tuzlanske zajednice dosljedno prati etičke kodekse poslovanja navedene u politici kvalitete, kao I politikama o prihvatanju donacija i distribuciji grantova.

Kontaktirajte nas za više informacija

Tarik Baraković, menadžer programa filantropije

Email: tarik@fondacijatz.org

 

Nerma Sakić, koordinatorica programa otvorenog obrazovanja

Email: nerma@fondacijatz.org