preloader__image

Fond za mlade usmjeren je na podršku realizaciji inicijativa mladih koje imaju za cilj podstaknuti mlade da učestvuju u aktivnostima i kreiranju sadržaja za dobrobit zajednice i unaprjeđenje položaja mladih u tuzlanskoj zajednici. Podrška iz ovog fonda realizuju se u okviru Programa za mlade po modelu "Omladinska banka" što znači da odluku o distribuciji sredstava, praćenje realizacije ideja i podršku mladima u realizaciji iz ovog fonda donose također mladi ljudi. Kroz lični doprinos i aktivno djelovanje u zajednici, mladi imaju priliku da preuzmu inicijativu i da predlože projekte za poboljšanje uslova življenja u lokalnoj zajednici i otvaranje novih sadržaja i mogućnosti za mlade.

U toku godine budu otvorena dva javna poziva (proljeće i jesen) na koji mogu aplicirati omladinske organizacije i neformalne grupe mladih ljudi sa područja Tuzlanskog kantona. 

Podrška se realizuje kroz projekat „Jačanje civilnog društva i demokratske kulture u TK“ koji ima cilj unaprijediti okruženje za podršku aktivnom civilnom društvu i društvenim inovacijama koje je usmjereno održivom, ekološkom i inkluzivnom razvoju Tuzlanskog kantona. Ukupna finansijska vrijednost izdvojena za podršku projektima mladih u ovom javnom pozivu iznosi 30.000,00 KM.

Tekst Javnog poziva možete preuzeti OVDJE.

Prijavni obrazac možete preuzeti OVDJE.

Ko se može prijaviti?
  • Registrovana udruženja mladih sa područja Tuzlanskog kantona (Član 4, Zakon o mladima FBIH, stav 2);
  • Neformalne grupe mladih od najmanje 3 člana sa područja Tuzlanskog kantona (Član 4, Zakona o mladima FBiH, stav 1).
Rok za prijavu

Poziv za prijem aplikacija otvoren je od 11. septembra do 08. oktobra 2023. godine.