Dodjeljena sredstava iz Fonda za otvorene škole

Koju srednju školu odabrati nakon završene osnovne ove će godine osnovcima biti puno manja briga jer će se u okviru projekta „Prezentacija srednjih škola grada“ organizovati predstavljanje svih srednjih škola našeg gradana završnoj manifestaciji koja će se održati u prostoru hola Gimnazije „Ismet Mujezinović“.

Jednodnevna manifestacija održaće se u drugoj polovini maja, a planirano je da svaka od 15 srednjih škola ima svoj štand na kojem će približiti vaspitno-obrazovni proces svoje ustanove budućim učenicima i roditeljima.

To je projekat neformalne grupe koja se sastoji od predstavnika Razvojnih timova Gimnazije „Ismet Mujezinović“ i „Elektrotehničke škole Tuzla“ , nastavnika iz nastavnog procesa, Vijeća učenika škola, Vijeća roditelja, a koji je podržan od Fondacije tuzlanske zajednice u okviru granta iz Fonda za otvorene škole.

Uz ovaj, finansijski su podržani i projekti Razvojnog tima OŠ „Brčanska Malta“ koji će rezultirati uređenim školskim dvorištem i 54. Smotra naučno-tehničkog stvaralaštva mladih Bosne i Hercegovine koju će od 22. do 24. maja organizovati Udruženje za naučno-tehnički odgoj mladih u Tuzlanskom kantonu.