preloader__image

Udružite se sa ljudima koji dijele vaše interese i donirajte brzo, sigurno i jednostavno za društveno korisne projekte širom BiH putem naše platforme za donacije Doniraj.ba!

Sigurno i jednostavno doniranje putem Doniraj.ba

Putem Doniraj.ba platforme možete na jednostavan i siguran način donirati on-line za organizacije civilnog društva širom Bosne i Hercegovine.

Doniraj.ba platforma je nekomercijalni projekt koji vodi Fondacija tuzlanske zajednice (FTZ) s ciljem povezivanja organizacije civilnog društva (OCD) i udruženja građana sa područja Bosne i Hercegovine sa donatorima iz cijelog svijeta.

To je jednostavan i pristupačan on-line alat za grupno finansiranje društveno korisnih projekata koje provode organizacije civilnog društva (OCD) u TK i drugim dijelovima Bosne i Hercegovine.

Svaka OCD (udruženje ili fondacija) koja je pokrenula kampanju za prikupljanje sredstava putem platforme Doniraj.ba prošla je postupak provjere tokom registracije svoje OCD i projekta za koji želi prikupljati sredstva.

U kratkom vremenu, ukoliko su zadovoljeni svi zakonski uslovi za uspostavljanje saradnje, FTZ odobrava pokretanje kampanje za prikupljanje sredstava i preuzima odgovornost za rukovanje doniranim sredstvima.

Donirajte za aktuelne kampanje OVDJE.

Troškovi doniranja putem Doniraj.ba

Svaka donacija koju FTZ primi putem Doniraj.ba platforme na ime konkretnog projekta se umanjuje za iznos od 2% na ime bankarske provizije od strane banke i pružatelja usluge on-line doniranje.

Za sve druge naknade koje su vezane za korištenje kreditne kartice za on-line plaćanja, FTZ nema odgovornost, jer se ista moraju provjeriti direktno kod banke koja je izdala kreditnu karticu.

Treba znati da FTZ trenutno ne zaračunava administrativnu naknadu OCD-eovima za registrovanje na platformu i druge realne tehničke, finansijske i organizacijske troškove održavanja platforme Doniraj.ba. Ovo zbog toga što se platforma još uvijek nalazi u probnoj fazi. Ukoliko želite podržati rad Doniraj.ba platforme to možete učiniti putem doniranja u naš Opšti fond OVDJE.

Sigurnost plaćanja i tajnost podataka putem Doniraj.ba

Monri Payment Gateway garantuje sigurnost on-line plaćanja zahvaljujući primjeni sigurnosnih standarda propisanih Visa i MasterCard pravilima. Autorizacija i naplata kreditnih kartica obavlja se posredstvom WebPay servisa za autorizaciju i naplatu kartica u realnom vremenu. Tajnost podataka zaštićena je i osigurana upotrebom SSL enkripcije. Doniraj.ba ne pohranjuje brojeve kreditnih kartica, a lični podaci nisu dostupni neovlaštenim osobama.

Prenos doniranih sredstava sa Doniraj.ba u korist projekata

Fondacija tuzlanske zajednice je partner organizacijama civilnog društva koje prikupljaju sredstva putem Doniraj.ba platforme. Stoga se unaprijed dogovara dinamika realizacije projekata, te način isplate prikupljenih sredstava putem Doniraj.ba putem Ugovora o donaciji.

FTZ zadržava pravo uvida u način korištenja doniranih sredstava, a sve u cilju dokazivanja da su prikupljene donacije putem platforme Doniraj.ba iskorištene za namjenu zbog koje su se sredstva i prikupljala.

U slučaju da OCD ne koristi sredstva za te namjene, FTZ zadržava pravo povrata sredstava. FTZ će blagovremeno obavijestiti donatore i dogovoriti povrat sredstava ili preusmjeravanje na drugi društveno korisni projekat.

Savjesno rukovanje donacijama

Fondacija tuzlanske zajednice savjesno rukuje svim donacijama i redovno informiše donatore i javnost o distribuiranim sredstvima u razvoj zajednice putem godišnjih revizorskih izvještaja.

Kontaktirajte nas za više informacija

Tarik Baraković, menadžer programa filantropije

Email: tarik@fondacijatz.org

 

Nerma Sakić, koordinatorica programa otvorenog obrazovanja

Email: nerma@fondacijatz.org