preloader__image

Fondacija tuzlanske zajednice nudi različite mogućnosti za saradnju sa dijasporom! Povežite se sa nama i održite veze sa svojom domovinom! Pokrenite vlastitu inicijativu ili donirajte za društveno korisni projekat uz ostvarenje poreske olakšice.

Povežite se sa zajednicom koju volite

Vjerujemo da i danas rado pomažete svoj grad i zajednicu, bez obzira na to gdje sada živite.

U partnerstvu sa Fondacijom tuzlanske zajednice, možete i iz dijaspore investirati u razvoj lokalnih zajednica u Bosni i Hercegovini na sljedeće načine:

- Možete podržati bilo koji od raspoloživih fondova ili donirati za aktuelne kampanje  preko Udruženja ili putem online platforme www.doniraj.ba.

- Uključite se u rad našeg sestrinskog udruženja „Zukunft gestalten in Bosnien“ . 

Poreska olakšica za donatore iz Njemačke

U 2019. godini, na području SR Njemačke osnovalo se naše sestrinsko Udruženje „Zukunft gestalten in Bosnien".

Udruženje je osnovala grupa volontera Fondacije, koja sada živi u SR Njemačkoj i koja želi i dalje pružati podršku razvoju Fondacijinih programa.

Udruženje ima status humanitarne organizacije, koja po njemačkim zakonima može svojim donatorima obezbjediti dokument za umanjivanje poreza. 

Ohrabrujemo vas da se uključite u rad Udruženja putem članstva i/ili finansijske podrške za konkretne kampanje i projekte koje ćemo promovirati putem Facebook i Web stranice. 

Savjesno rukovanje donacijama

Fondacija tuzlanske zajednice savjesno rukuje svim donacijama i redovno informiše donatore i javnost o distribuiranim sredstvima za lokalne projekte i organizacije. Ove informacije se redovno objavljuju u našim godišnjim izvještajima i podliježu nezavisnoj finansijskoj revizorskoj kontroli na godišnjem nivou.

Fondacija tuzlanske zajednice dosljedno prati etičke kodekse poslovanja navedene u politici kvalitete, kao i politikama o prihvatanju donacija i distribuciji grantova.

Kontaktirajte nas za više informacija

Tarik Baraković, menadžer programa filantropije

Email: tarik@fondacijatz.org

 

Nerma Sakić, koordinatorica programa otvorenog obrazovanja

Email: nerma@fondacijatz.org