preloader__image

Kao društveno odgovorno preduzeće, institucija i/ili organizacija možete investirati u zajednicu kroz sponzorstva i podršku našim kampanjama i fondovima.

Neka doniranje za zajednicu bude dio vaše društveno odgovorne strategije

Ovdje smo zbog vas da bi vam pomogli u planiranju vašeg ulaganja u zajednicu. Postoji mnogo razloga da sarađujete sa nama i ovdje vam navodimo samo neke:

  • FTZ vam može pomoći da lakše usmjerite svoju donaciju u skladu sa vlastitom strategijom, željama menadžmenta,
  • Koristeći usluge FTZ, možete izbjeći značajne troškove administriranja donacijama i grantovima prema lokalnoj zajednici,
  • FTZ poznaje potrebe zajednice i lokalna građanska udruženja, te ima iskustva u transparentnom sufinansiranju njihovih projekata i aktivnosti za opšte dobro,
  • Koristeći usluge FTZ, možete povećati svoju promociju kroz projekte podržane iz vaše donacije,
  • Možete se povezati sa preduzećima i drugim donatorima koji imaju slične strategije, na prijemima i događajima koje organizujemo,
  • Donacija koju napravite prema FTZ se priznaje pravnim licima kao rashod u iznosu od 3% od ukupnog prihoda u poreznom razdoblju. 

Investirajte u postojeće inicijative i fondove

U partnerstvu sa nama, možete investirati u razvoj tuzlanske zajednice na sljedeće načine:

  • Budite donator nekog od postojećih fondova OVDJE
  • Podržite konkretan društveno korisni projekat OVDJE
  • Budite donator godišnjih kampanja i događaja kroz sponzorstvo
  • Otvorite vlastiti korporativni fond pri Fondaciji tuzlanske zajednice 

Osnujte vlastiti korporativni fond

Fondacija tuzlanske zajednice Vam nudi usluge usmjeravanja, administriranja i distribuiranja donacija za dobrobit zajednice u ime vašeg pravnog lica kroz vaš korporativni fond.

Mi ćemo odgovoriti na zahtjeve za podršku koji dolaze od strane udruženja i aktivnih građanskih grupa u TK koja svakodnevno pristižu na vašu adresu. Sa nama možete planirati donacije na godišnjem nivou, te tako ostvariti dugoročne efekte u zajednici! 

Kroz projekte podržane iz vaše donacije, nudimo Vam mogućnost da povećate svoju promociju i vidljivost u zajednici. Kontaktirajte nas već danas!

Budite sponzor naših događaja i kampanja

Svake godine organizujemo kampanje i događaje za prikupljanje sredstava.  Kao sponzor naših događaja i kampanja obezbjedićete sebi vidljivost u lokalnoj zajednici kroz promotivne aktivnosti na lokalnim medijima i web portalima. 

Šema spoznorstava:

DIJAMANTNI SPONZOR - preko 5.000,00 KM

GENERALNI SPONZOR – od 2.000,00 KM – 4.999,00 KM

ZLATNI SPONZOR – 1.000,00 KM – 1.999,00 KM

SPONZOR –  400,00 KM – 999,00 KM

PRIJATELJ DONATOR – 10,00 KM – 399,00 KM   

Savjesno rukovanje donacijama

Fondacija tuzlanske zajednice savjesno rukuje svim donacijama i redovno informiše donatore i javnost o distribuiranim sredstvima za lokalne projekte i organizacije. Ove informacije se redovno objavljuju u našim godišnjim izvještajima i podliježu nezavisnoj finansijskoj revizorskoj kontroli na godišnjem nivou.

Fondacija tuzlanske zajednice dosljedno prati etičke kodekse poslovanja navedene u politici kvalitete, kao I politikama o prihvatanju donacija i distribuciji grantova.

Kontaktirajte nas za više informacija

Tarik Baraković, menadžer programa filantropije

Email: tarik@fondacijatz.org

 

Nerma Sakić, koordinatorica programa otvorenog obrazovanja

Email: nerma@fondacijatz.org