Stipendista Vitalis fonda: Došao Husein Selimović – ostali se bore za drugo mjesto

Jedan od stipendista Vitalis fonda Fondacije tuzlanske zajednice Husein Selimović, osvaja sve biciklističke utrke na kojima se pojavi. Ovaj mladi, ali itekako perspektivni biciklista, član je Biciklističkog kluba „Zmaj od Bosne“ i jedan od izuzetno uspješnih trkača iz Bosne i Hercegovine.

Kako prenosi portal Bike magazin kao i brojni drugi mediji, koji sve češće u superlativima pišu o ovom klubu  „Zmaj od Bosne“ i dalje je jedan od najtrofejnijih klubova kada je biciklizam u pitanju, a tajna dobrih rezultata leži u stvaranju sjajnih mladih vozača. Upravo jedan takav je i šesnaestogodišnji Husein Selimović – naš stipendista.

Selimović je samo u prošloj sezoni osvojio „sve što se može osvojiti“, a svojim uspjesima prijeti da će tako biti i u ovoj. U svojoj kategoriji već ima epitet najboljeg. Kako njegov trener Hajrudin Trle voli kazati, u regionu je već uveliko poznata anegdota „Došao je Husein Selimović – ostali se sada moraju boriti za drugo mjesto“, što njega čini sretnim, dok na mladog Selimovića stavlja još teži zadatak. Da svaki naredni put prevaziđe i sam sebe.

Važno je naglasiti da ovaj mladi čovjek pored sportskih obaveza, uspješno završava sve školske i vanškolske zadatke zbog kojih je omiljen i u društvu. Ipak, kada razmišlja o biciklizmu, Husein, kao i njegov trener priželjkuje „bolje dane za bicikliste i ovaj sport u našoj zemlji“. Sretan je što je u dosadašnjim trkama dao najbolje od sebe i zadobio povjerenje brojnih istaknutih osoba u svijetu biciklizma, barem na našim prostorima. A cilj mu je i svjetska scena. Zato bi volio jednog dana svojim dvotočkašem odmjeriti snage sa brojnim svjetskim biciklistima na utrkama kao što su Tour de France ili Giro de Italia...

Inače, Husein je stipendista četvrte generacije stipendiranih mladih sportista Vitalis fonda kojeg je u okviru Fondacije tuzlanske zajednice osnovao vlasnik i direktor Tvornice bezalkoholnih pića i voćnih sokova „BONY“ doo Tuzla gospodin Nermin Čolić. Ova kompanija još od 2013. godine stipendira mlade sportaše i sportašice s ciljem jačanja tuzlanskog sporta i zadržavanja mladih sportskih talenata u našoj zemlji.