Filantropsko veče uz Mayu Sar-''Darujem zajednici koju volim''
 

Fondacija tuzlanske zajednice sa ponosom najavljuje i poziva sve filantrope tuzlanskog kraja na jedinstven događaj u Bosni i Hercegovini, Filantropsko veče uz Maju Sar – „Darujem zajednici koju volim“. Filantropsko veče će se održati 31.05.2018. u Kristalnoj dvorani Hotela Tuzla sa početkom u 19.00.

Fondacija tuzlanske zajednice planira da na jednom mjestu okupi poznate filantrope tuzlanskog kraja i da dalje razvija svoj Klub filantropa. Ovim događajem, Fondacija promoviše i nastavlja tradiciju darivanja za opšte dobro već 15 godina. Na Filantropskoj večeri biće prezentiran moderan i inovativan sistem grupnog finansiranja projekata i organizacija civilnog društva te on-line doniranja.

Specijalna gošća večeri bit će Maya Sar koja će uz svoj bend izvesti nekoliko svojih najpoznatijih pjesama. Pored Maye Sar, biće upriličena i  izložba „Filantropi iz naše prošlosti“ u saradnji sa Muzejom Istočne bosne i prezentiran dio filantropske ostavštine, od Turali bega do današnjih dana. Veče će začiniti umjetnički performans o „Tahiri-hanumi Tuzlić“ u režiji Vlade Keroševića i izvedbi glumice Ivane Milosavljević te moderne izvedbe kamerne muzike učenika Srednje muzičke škole Tuzla.

Filantropsko veče će okupiti i povezati veliki broj filantropa, donatora i prijatelja u trajno partnerstvo za budućnost. Sa jakom zajednicom partnera, prijatelja, humanista, želimo raditi na izgradnji ljepšeg okruženja i budućnosti za sve genaracije. Na ovom događaju biće prezentirani postojeći fondovi za građanske projekte i inovativni načini uključivanja.

Glavni cilj Filantropske večeri nije da kratkoročno prikupimo sredstva za određeni projekat nego da zajedno gradimo trajne fondove za budućnost i da dugoročno stvorimo mrežu prijatelja i filantropa.

Svaki pojedinac koji želi darivati zajednici koju voli može se učlaniti u naš Klub filantropa i svoju donaciju usmjeriti u neki od fondova. Najpopularniji fondovi su tematski fondovi za mlade, fondovi za aktivne zajednice i fond zadužbine. Najnovije inicijative su fondovi za stipendiranje mladih i talentovanih studenata, sportista i učenika koji trebaju podršku što većeg broja donatora.

Zajedno ćemo promjeniti živote ljudi nabolje. Izgradimo zajedno ljepši svijet i ljepše sutra za nas i našu djecu. Slavimo našu prošlost i preoblikujmo našu budućnost zajedno. 

Vašu zainteresovanost za učešće možete potvrditi do 18.05.2018.godine putem email-a na adresu office@fondacijatz.org, ili na telefon +387 35 362 830.