preloader__image

Odred Izviđača Krin: ''Učimo da svijet gledamo s vedrije strane''

U bajkama ili u stvarnosti, pravi junaci su oduvijek stvari posmatrali sa vedrije strane nudeći rješenja i donoseći pozitivne promjene. Takve junake i junakinje svih uzrasta, u svojoj organizaciji broji i Odred Izviđača Krin Tuzla. 
Odred izviđača KRIN Tuzla je organizacija mladih ljudi koja kroz metode kontinuiranog kreativnog rada i neformalne edukacije doprinosi individualnom razvoju svojih članova. Čuvajući temeljne vrijednosti Odreda promoviše demokratiju i toleranciju i na taj način djeluje i egzistira kao društveno korisna organizacija u zajednici.

''Svi zajedno podstičemo druge da nam se pridruže, da se zabavljaju i uče, da provode vrijeme u prirodi, da vole prirodu, te da postanu super osobe koje će svijet gledati uvijek s vedre strane. Cilj nam je da postanemo osobe koje će uspješno prezentovati sva svoja znanja, koja će naučiti ili podebljati svoja znanja u radu sa djecom i mladim ljudima.''-kažu članovi OI Krin Tuzla. 

Entuzijastični članovi OI Krin Tuzla koriste sve prilike za usavršavanje koje im se nude, a na adresu Fondacije tuzlanske zajednice u proteklom periodu poslali su više od šest inovativnih projektnih prijedloga. S obzirom na njihovu odgovornost, aktivizam i kvalitetne ideje, svi projekti su podržani i uspješno realizovani.  Jedan od takvih je i ''Kamp za sve'' koji je realizovan u okviru kampanje ''Budi junak/junakinja svoje zajednice 2017.'' 

Više o projektu, ali i našim junacima i junakinjama pogledajte u prilogu RTV7 Tuzla: