preloader__image

Podržani prvi projekti iz EKO FONDA BUTRO

Savjetodavna komisija EKO FONDA BUTRO na čelu sa osnivačem fonda gospodinom Fahirom Zukićem Butrom donijela je odluku o podršci malim okolišnim projektima sa područja općine Srebrenik.

U okviru Fonda podržana su sva četiri projekta pristigla na Javni poziv Fondacije tuzlanske zajednice za šta je izdvojeno 1.822 KM.

Pregled podržanih projekata:

Rb

APLIKANT

Vrsta grupe

PROJEKAT

Traženi

iznos KM

Odobreni iznos KM

1.

Udruženje mladih Tinja

UG

Uređenje zelene površine

490,00

490,00

2.

Neformalna grupa „Eko raja“

NG

Park za školsku raju

382,50

383,00

3.

UG „Bosansko selo“ Babunovići

UG

„Vratimo osmijeh na dječija lica“

499,00

499,00

 

4.

Ekološko udruženje ˝Seona-Ratiš˝

UG

˝Ekološki osvješteni građani = lijepo mjesto za življenje˝

450,00

450,00

 

UKUPNO

1.822,00

Potpisivanje ugovora i dodjela sredstava realizovat će se u srijedu 29. Aprila 2015. godine, u prostorijama Doma kulture u Srebreniku, u 12.00 sati.

Srebrenički filantrop i humanista Fahir Zukić Butro osnovao je tematski nezaduženi fond pri Fondaciji tuzlanske zajednice na period od tri godine. Fond je osnovan sa namjerom da se vrši distribucija grantova neprofitnim organizacijama i neformalno udruženim grupama građana za realizaciju projekata za unapređenje okoliša i životne sredine na području općine Srebrenik.

Pored osnivača i donatora fonda Fahira Zukića Butre, sredstva za fond su obezbjeđena i putem donacijske kutije. U poslednja dva mjeseca na relaciji Tuzla-Zurich putem donacijske kutije u ovaj Fond prikupljeno je 2.226 KM i ovom prilikom se zahvaljujemo svima koji su sredstva nesebično donirali.

Do kraja 2015. godine biće objavljen još jedan poziv za podršku projektima iz ovog Fonda.

EKO FOND BUTRO je četvrti privatni fond pri Fondaciji tuzlanske zajednice i dokaz postojanja lokalnih filantropa koji su spremni ulagati u svoju zajednicu.