preloader__image

Pozitivna priča: Tuzlanski Kiseljak opet ima bazen

Mjesna zajednica Kiseljak jedna je od rijetkih zajednica koja posjeduje bazen u okviru kampa za mlade. Oni nešto stariji znaju da su resurse tog kampa prije koristili izviđači, školarci i razne grupe koje su okupljale mlade.

Njihova vesela druženja godinama je nadglasala tišina, kamp je zarastao u korov, a bazen je bio blijeda slika svoje namjene. Nagrižen zubom vremena i nemarnim odnosom, takav je vapio za boljim danima i obnovom na koju je strpljivo čekao.

Udruženje građana „Front“ je prepoznalo značaj stavljanja kampa u funkciju a za obnovu kiseljačkog bazena za pomoć se obratilo Fondaciji tuzlanske zajednice. Sa podrškom iz Fonda Volim Tuzlu,  koji potiče ulaganje u razvoj zajednice i civilnog društva, sredstvima Fondacije u iznosu od 1.940 KM i volonterskim učešćem članova i članica Fronta  kao i učešćem mještana lokalne zajednice Kiseljak, pristupilo se radovima.

Uz volonterski duh i zalaganja aktivista, učinjeno je mnogo kako bi bazen površine 200 m2 dobio izgled kakav zaslužuje. Rekonstrukcijom i farbanjem dna bazena i betonske okolice, povezivanjem bunara za punjenje i rekonstrukcijom tuševa bazen je  dobio sasvim novi izgled.  Sa malo sredstava i puno volje bazen je već ovog ljeta stavljen u funkciju i korištenje kako korisnicima kampa tako i mještanima ove lokalne zajednice.