preloader__image

Poziv građanima na edukaciju o kompostiranju

U cilju dostizanja održivog razvoja MZ Kiseljak, Fondacija tuzlanske zajednice nabavila je 150 komada kompostera za kućno kompostiranje koje dodjeljuje građanima bez naknade putem poziva. 

PREDMET POZIVA
Predmet poziva je podnošenje prijave za edukaciju na temu Kompostiranja biorazgradivog komunalnog otpada, a s ciljem smanjenja ukupne količine proizvedenog otpada i unaprijeđenje održivog razvoja MZ Kiseljak. Učesnici ove edukacije će imati priliku da dobiju komposter.

Opis: Komposter je zapremine  380 litara,  dimenzija  719 x 719 x 826 mm. i proizvedeni od 100% polietilena. Zemlja porijekla Poljska. Pogodni su za kompostiranje otpada iz kućanstva i vrta. Konstrukcija kompostera omogućuje njegovu uporabu ljeti i zimi. Jednostavno se montiraju bez uporabe alata. Posuda kompostera nema dno (zbog kontakta sa zemljištem i pristupa mikroorganizama). Na dvijema bočnim stranama nalaze se otvori za vađenje komposta.

KORISNICI
Uslovi koje korisnici moraju ispunjavati:

-Korisnici moraju imati stalno prebivalište na području MZ Kiseljak.
-Korisnik raspolaže okućnicom za smještaj kompostera na adresi prebivališta (podatak će biti podložan provjeri).
-Jedna fizička osoba može podnijeti samo  jednu prijavu po osnovu ovog poziva te ima pravo na dodjelu jednog kompostera.
-Da nema nepodmirenih obaveza (kršenja ugovora) prema Fondaciji tuzlanske zajednice
-Na vrijeme dostaviti  prijavni obrazac (za tačnost podataka odgovara podnositelj prijave).
 

III PODNOŠENJE PRIJAVE

Ispunjenu prijavu za učešće na edukaciji i dodjelu kompostera dostavlja se:

-Na e-mail: albina@fondacijatz.org
-Lično u kancelariji Društenog centra Kiseljak radnim danom od 10-14 sati
O vremenu radionica o kompostiranju odabrani korisnici će biti naknadno obaviješteni. Voditelj edikacije je Džemil Agić direktorica Centra za Ekologiju i energetiku.

Rok za dostavu prijava

Rok za dostavljanje prijave počinje objavom ovog Poziva, odnosno 11. Aprila 2022. godine, a završava zatvaranjem poziva odnosno objavom Obavijesti o zatvaranju poziva na službenoj internet stranici Fondaciji.

Poziv  se zatvara u trenutku kada zaprimljene prijave u odnosu na raspoloživi broj kompostera, dosegnu 150% ukupnog raspoloživog broja kompostera. Prijave podnesene na ovaj poziv nakon zatvaranja poziva neće biti uključeni u postupak dodjele.

IV OSTALE INFORMACIJE

Ovaj poziv objavljuje se 11. Aprila 2022. godine na službenoj Internet stranici Fondacije tuzlanske  zajednice https://www.fondacijatz.org

FTZ  zadržava pravo otkazivanja ovog poziva u bilo kojoj fazi postupka, bez dodatnog obrazloženja, uz obavezu da Obavijest o otkazivanju objavi na službenoj internet stranici FTZa.

Sve dodatne informacije vezane za ovaj poziv mogu se dobiti u  Društvenom centru Kiseljak u u redovno radno vrijeme od 08-16 sati  na tel. 035 382 325

Projekat se provodi uz podršku Njemačkog saveznog ministartsva za ekonomsku saradnju u razvoj (BMZ).