Poziv za prijave na trening "Organiziranje zajednice"

Fondacija tuzlanske zajednice u okviru projekta ˝Naša zajednica je naša odgovornost˝ kojeg implementira u okviru programa ˝Snaga lokalnog˝ uz podršku USAID-a (Američka agencija za međunarodni razvoj u BiH) organizira besplatan trening na temu ˝Organiziranje zajednice”.

Ovom prilikom pozivamo predstavnike i predstavnice savjeta/vijeća mjesnih zajednica sa područja Tuzlanskog kantona, kao i zainteresovane građane_ke, predstavnike i predstavnice organizacija civilnog društva koji_e žele unaprijediti svoja znanja iz oblasti organiziranja zajednica i sprovođenja modela organizovanja da se prijave. 

Ovaj trening je namijenjen pojedincima sa prostora Tuzlanskog kantona koji žele da već postojeći aktivizam i volonterizam usmjere na pravi način, odnosno da nauče i primijene različite metode organiziranja zajednice u cilju postizanja boljih uslova življenja u svojim lokalnim zajednicama. Trening prati model organiziranja zajednice koji je Fondacija tuzlanske zajednice razvila i koji danas uspješno primjenjuje Mreža aktivnih zajednica, a koji je zasnovan na dugogodišnjem iskustvu u radu na mikro nivou. Modeli i metode koji će biti objašnjeni na treningu objašnjeni su u priručniku ˝Abeceda organiziranja˝ u izdanju Fondacije tuzlanske zajednice i do sada su pokazali izuzetne rezultate, što potvrđuje ispravnost teorije i njenu praktičnu primjenjivost.

Učesnici treninga će steći znanja, vještine i upoznati se sa različitim pristupima u procesu organiziranja zajednice, koje mogu primijeniti u svojim naseljima, zajednicama i gradovima.

Trening će trajati 3 dana i realizovati se u periodu od 02. do 04. decembra 2021. godine u terminu od 09:00h – 16:00h u prostorijama Nahla centra (Tuzla).

Fondacija tuzlanske zajednice pokriva troškove organizacije treninga, hrane i osvježenja, kao i troškove prevoza učesnika. Broj mjesta je ograničen. Fondacija tuzlanske zajednice zadržava pravo odabira kandidata u slučaju većeg interesa.

Zainteresovani polaznici trebaju se prijaviti najkasnije do 28. novembra  2021. godine OVDJE.

Prednost u izboru imaju predstavnici zajednica koji su pristupili Mreži aktivnih zajednica u 2021. godini.

Trening će se realizovati u skladu sa važećim epidemiološkim mjerama.

___________________________________

Ova aktivnost realizuje se zahvaljujući  velikodušnoj podršci Američkog  naroda kroz program "Snaga lokalnog" Američke agencije za međunarodni  razvoj u BiH (USAID). Sadržaj je odgovornost Fondacije tuzlanske zajednice i ne odražava nužno stavove USAID-a ili Vlade SAD-a.