preloader__image

Fondacija tuzlanske zajednice u okviru projekta "Naša zajednica je naša odgovornost" koji implementira u okviru programa "Snaga lokalnog" uz podršku USAID-a (Američka agencija za međunarodni razvoj u BiH) organizira besplatan trening na temu "Projektni menadžment - pisanje i razvoj projektnog prijedloga".

Ovom prilikom pozivamo zainteresovane građane i građanke, predstavnike i predstavnice organizacija civilnog društva kao i predstavnike i predstavnice javnih ustanova koji/e žele unaprijediti svoja znanja iz oblasti projektnog planiranja da se prijave na trening.

Cilj treninga jeste da učesnicima pruži osnovna znanja o projektnom planiranju, procesu izrade projektnog prijedloga, načinu formulisanja projektne ideje, projektnim elementima, realizaciji, praćenju i vrednovanju rezulatata projekta. 

Trening je namijenjen svim zainteresovanim pojedincima, aktivistima, volonterima, članovima iuposlenicima organizacija civilnog društva, ali i drugim subjektima koji nemaju iskustva u projektnom planiranju, izradi i pisanju projektnih prijedloga.

Učesnici koji prođu edukaciju imat će priliku da iskoriste i direktnu savjetodavnu podršku mentora u slučaju da imaju potrebu za izradom i kreiranjem projektnog prijedloga.

Trening će trajati 3 dana i realizovati se u periodu od 25. do 27. januara 2023. godine u terminu od 09:00h do 16:00h u prostorijama Nahla centra (Tuzla).

Fondacija tuzlanske zajednice pokriva troškove organizacije treninga, hrane i osvježenja kao i troškove prevoza za učesnike. Broj mjesta je ograničen. Fondacija tuzlanske zajednice zadržava pravo odabira kandidata u slučaju većeg interesa.

Zainteresovani polaznici trebaju se prijaviti najkasnije do 18. januara 2023. godine.

Prijave na linku:

https://docs.google.com/forms/d/1CwcS5g3YE0tj1wZYLKllEDKVom3AYfYSwgeQdS_2uf4/viewform?edit_requested=true

 

Ova aktivnost realizuje se zahvaljujući  velikodušnoj podršci Američkog  naroda kroz program "Snaga lokalnog" Američke agencije za međunarodni  razvoj u BiH (USAID). Sadržaj je odgovornost Fondacije tuzlanske zajednice i ne odražava nužno stavove USAID-a ili Vlade SAD-a.