preloader__image

Postanite član_ica jednog od pet odbora Omladinske banke

Fondacija tuzlanske zajednice poziva sve zainteresovane mlade sa područja gradova i opština Tuzlanskog kantona da nam se pridruže u jedan od pet regionalnih odbora Omladinske banke: OB Centar (Tuzla), OB Zapad (Lukavac, Gračanica, Doboj Istok), OB Jug (Živinice, Kladanj, Banovići), OB Istok (Kalesija, Sapna, Čelić, Teočak), OB Sjever (Srebrenik, Gradačac).

Mladi koji se uključe u Odbor Omladinske banke, učestvovat će u procesu donošenja odluka o sufinansiranju omladinskih projekata. Ovaj svjetski poznat model društveno korisnog rada usmjeren je i na jačanje kapaciteta mladih i stvaranje boljih uslova za mlade u zajednici. Unaprijed definiran proces rada mladih unutar odbora na demokratski i transparentan način osigurava objektivno odlučivanje o inicijativama mladih.

Članovi/ce Odbora Omladinske banke rade timski, donoseći sve odluke samostalno, bez uticaja nekoga sa strane. Oni su ti koji odlučuju koje će teme i oblasti podržavati Omladinska banka u njihovoj zajednici, kreiraju kriterije za dobijanje bespovratnih sredstava, vrše promociju u medijima i u zajednici, vrše selekciju pristiglih inicijativa, razgovaraju sa aplikantima i donose konačnu odluku o projektima koji će biti sufinansirani od strane Fondacije tuzlanske zajednice. 

Mladi iz odbora omladinskih banaka će kroz angažman u Odboru učestvovati u:

  • radionicama i edukativnim treninzima,
  • analizi potreba i problema u zajednicama,
  • procesu donošenja odluka o sufinansiranju omladinskih projekata,
  • ljetnom kampu omladinskih banaka,
  • putovanjima i druženjima.

Konkurs je otvoren od 3.2. do 1.3.2022. za sve zainteresovane mlade od 15 do 25 godina, koji žele da se edukuju, rade na jačanju svojih kapaciteta i prave pozitivne promjene u svojoj zajednici.

Za početak svoju prijavu možete dostaviti popunjavajući obrazac koji se nalazi OVDJE.

Ako vas je ikada zanimalo šta je to zapravo Omladinska banka, kako funkcioniše i šta ima za cilj, saznat ćete ako se prijavite!

A za više informacija možete nas kontaktirati na telefon 035 362 831, svakim radnim danom između 8h i 16:30h ili na mail mirza@fondacijatz.org

Postanite član/ca jednog od pet odbora Omladinske banke! Čekamo Vas!