preloader__image

Zadovoljstvo nam je pozvati Vas na konferenciju pod nazivom "Značaj ekosistema podrške za razvoj civilnog društva" koju Fondacija tuzlanske zajednice uz podršku Fondacije Porticus iz Austrije organizuje 26. aprila od 15 do 17 sati u sali Narodnog pozorišta Tuzla. 

Konferencija se organizuje s ciljem skretanja pažnje na važnost postojanja i kreiranja ekosistema podrške civilnom društvu, te važnosti saradnje svih sektora unutar ekosistema za zdravo i demokratsko civilno društvo. Na ovaj načni želimo ukazati na važnost uspostavljanja i održavanja saradnje između različitih sektora društva – akademskog, javnog, biznis i civilnog sektora – kako bi se osigurala kvalitetna podrška civilnom društvu na različitim nivoima.  

Na konferenciji će biti predstavljeni uspješni primjeri međusektorske saradnje, a razgovarat će se i o tome koliko je ova saradnja važna, da li je dovoljno jaka i šta je neophodno učiniti da se kroz nju uspostavi održiv sistem za podršku civilnom društvu u Tuzlanskom kantonu.  

Facilitator konferencije je dugogodišnji aktivista i redovni profesor Rudarsko-geološko-građevinskog fakulteta Univerziteta u Tuzli prof. dr. Tihomir Knežiček. 

Jedna od tema će biti i predstavljanje uloge Centra za demokratiju i aktivno građanstvo čija se izgradnja i otvaranje očekuje naredne godine, a koji je rezultat saradnje Fondacije tuzlanske zajednice, Grada Tuzla, Freudenberg fondacije i Ministarstva za ekonomski razvoj i saradnju Savezne Republike Njemačke (BMZ).  

Na konferenciji očekujemo učešće predstavnica i predstavnika organizacija civilnog društva sa područja Tuzlanskog kantona, Mreže aktivnih zajednica, lokalnih samouprava, mjesnih zajednica, aktivnih građana, volontera Fondacije i drugih.  

Ovim putem Vas pozivamo da prisustvujete konferenciji  i učestvujete u razmjeni mišljenja u nadi da ćemo zajednički doprinijeti stvaranju pozitivnog ambijenta za rad organizacija civilnog društva. Zainteresovani učesnici se trebaju prijaviti najkasnije do 25. aprila 2023. godine putem online obrasca koji se nalazi na linku u nastavku - PRIJAVNI OBRAZAC.