preloader__image

POZIV ZA PRIJAVE NA OSNOVNI TRENING NA TEMU “RAZVOJ I PISANJE PROJEKTNOG PRIJEDLOGA”

Tuzla, 25.05.2021.

Broj: 197/21

Fondacija tuzlanske zajednice u okviru projekta ˝Demokratsko i ekonomsko osnaživanje nerazvijenih zajednica u TK˝ koji je finansiran od strane Ministarstva za ekonomski razvoj i vanjsku politiku SR Njemačke organizuje trening na temu „Razvoj i pisanje projektnog prijedloga“ te ovom prilikom poziva zainteresovane punoljetne građane/ke, predstavnike i predstavnice organizacija civilnog društva kao i predstavnike i predstavnice javnih ustanova sa područja Grada Tuzla, Grada Srebrenik, Grada Živinice, Općine Kalesije i Općine Lukavac, koji/e žele unaprijediti svoja znanja iz oblasti projektnog planiranja da se prijave.

Sadržaj treninga je usmjeren na pružanje osnovnih znanja o projektnom menadžmentu, procesu izrade projektnog prijedloga, njegovim elementima, projektnom ciklusu; načinu formulisanja projektne ideje, definisanju konkretnog problema koji se želi riješiti projektom, načinu definisanja generalnog i specifičnih ciljeva projekta, rezultata i mjerljivih indikatora, definisanje logičkog okvira rada i razrada aktivnosti, formiranje budžeta, procjena rizika, planiranje monitoringa, evaluacije, itd. Trening je namijenjen svim zainteresovanim pojedincima, aktivistima, volonterima, članovima i uposlenicima organizacija civilnog društva, ali i predstavnicima javnih institucija i drugim poslovnih subjekata koji nemaju iskustva u projektnom planiranju, izradi i pisanju projektnih prijedloga.

Trening će se realizovati od 23. do 25. juna 2021. godine u Tuzli, u terminu od 09:00 – 16:00h u prostorijama Edukacijskog centra Nahla. Zainteresovani se mogu prijaviti OVDJE  najkasnije do 10. juna 2021 godine.

Broj mjesta je ograničen. Fondacija tuzlanske zajednice zadržava pravo odabira kandidata u slučaju većeg interesa o čemu će svi biti blagovremeno obavješteni. Prednost pri izboru imaju zainteresovani koji dolaze iz zajednica članica Mreže aktivnih zajednica i to: Grad Tuzla: Dobrnja, Gornja Tuzla, Grabovica, Par Selo, Simin Han, Solina; Grad Srebrenik: Tinja; Grad Živinice: Živinice Gornje; Općina Kalesija: Seljublje; Općina Lukavac: Bokavići, Turija.

Organizator u potpunosti snosi troškove edukacije za odabrane učesnike. Prijavljeni učesnici obavezni su uslučaju otkazivanja prisustva o tome obavjestite organizatora najmanje 48h prije, u protivnom se očekuje od učesnika da snose troškove koji su nastali otkazivanjem.